Njokko Bok

Tijdens onze vastenactie steunen we naar jaarlijkse gewoonte de organisatie "Njokko Bok". Letterlijk betekent dit "Graag gedaan", wat zeker geldt voor de vrijwilligers die door dit project de leefomstandigheden van kinderen in Senegal aanzienlijk verbeteren. Juf Mieke ging er op bezoek en geeft wat extra uitleg:

Njokko Bok is een groep vrijwilligers met een groot hart en veel inzet. Elk jaar gaan ze naar Senegal om, samen met de steun van een aantal Belgen, de kinderen in het dorpje Nianing een kans te geven op een betere toekomst door onderwijs te bieden.

De voornaamste activiteit van Njokko Bok is in ons land zoeken naar meters en peters die het schoolgeld van de kinderen jaarlijks willen betalen (via de officiële erkende organisatie VZW Kinderen Derde Wereld, waar de hulpgroep mee samenwerkt).

Njokko Bok wil ook geld inzamelen voor nieuwe projecten: het aanbod van warme maaltijd op school, nieuwe vloeren in de klaslokalen, rijst bezorgen in de brousse, waterput aanleggen,....  . Meer info over deze projecten kan je vinden op de facebookpagina.

Bij het eerste bezoek aan mijn eigen metekind Marième in 2012, had ik mijn hart verloren aan Senegal en de warmhartige mensen. Ik kon er zien dat de steun die we bieden er echt wel toe doet. 

Eens terug in België liet het project me niet los. Door mijn enthousiasme maakte ik de collega’s warm voor het project en zo ontstond onze vastenactie.

Wij kozen om Mor en zijn familie te ondersteunen.
Mor is een jongen, geboren op 10/02/2011. Hij leeft in een kroostrijk gezin van 12.

Mor is sinds 2014 het petekind van onze school.

Mor en zijn familie appreciëren onze steun enorm en krijgen hierdoor een beter leven : Mor kan naar school, de ouders krijgen rijst, suiker, melkpoeder, olie, zeep, 2 grote matrassen; Mor krijgt kledij, schrijfgerief en speelgoed. En dit allemaal dankzij de hulp van ouders en kleuters van onze kleuterschool.

Daarom, vanwege Mor en zijn familie, een welgemeende dankjewel.


Njokko Bok

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x